Newcastle update
Engeland | 15 Mei 2008 | 21:49:42
Hierbij een update van onze belevenissen aan de andere kant van de Noordzee. En om gelijk maar met die zee te beginnen, ons weer wordt er nogal door bepaald. In Nederland was het de afgelopen weken heerlijk warm weer. Hoewel het hier ook zoning was lag de gemiddelde temperatuur zo’n 10 graden lager, omdat de Noordzee de warme lucht flink afkoelt. Niet dat dit de locals hier tegenhoudt om toch massaal naar het strand te gaan en zelfs in zwemkleding de zee in te rennen. Wat best dapper is aangezien deze hier op dit moment 10 °C is. Een ander nadeel van die koude zee kunnen jullie verder op in het verhaal lezen.

Reindert op het labTwee verdieners
Jessica heeft de afgelopen tijd hard gezocht naar een baan. Om zich te orienteren is ze een dag met de trein naar London gegaan (3 uur enkele reis) waar ze een vakbeurs over HRD heeft bezocht. Helaas heeft ze daar niet direct een baan gevonden, maar wel veel mensen gesproken en is ze weer helemaal op de hoogte.

Maar voor wie het nog niet wist het zoeken heeft een leuke nieuwe uitdaging opgeleverd want sinds 7 mei is Jessica aan de slag als trainee recruitment consultant bij Nigel Wright. Ze werkt in het international team dat de Benelux benaderd, en dus een gedeelte van haar werk is in het Nederlands. Maar de voertaal onderling is Engels en een deel van de gesprekken ook, dus op deze manier komt zowel haar vloeiend Nederlands van pas en verbeterd ze haar Engels.

Ook goed nieuws voor Reindert. De EU is eindelijk zo ver dat ze het contract ondertekend hebben en zijn salaris binnenkort wordt uitbetaald. Verder zal het eigenlijk te kleine labzaaltje waar hij nu werkt worden ingericht voor een andere functie en hierdoor verhuist het hele lab naar een grote labzaal op de eerste verdieping van het Dove. Hier is ongeveer 2x zoveel plek en zijn de mogelijkheden om goed steriel te werken ook een stuk beter. En het labwerk begint nu al de eerste interessante resultaten op te leveren.

Bezoekje aan Nederland
Op Koninginnedag zijn we teruggevlogen naar Nederland. Het vluchtje was een verademing vergeleken bij de boot (55 minuten tegen 15 uur) en we kregen veel persoonlijke aandacht van de vriendelijke KLM purser. Er zaten totaal 11 mensen in het vliegtuig dus het voelde echt als een prive-vluchtje.

De aanleiding voor onze terugkeer was de bruiloft van Robyn en Blake. Robyn is AIO bij Molgen, de groep waar Reindert eerst werkte. De bruiloft was erg leuk, de bruid zag er prachtig uit en er waren een hoop andere oud-collega’s ook op het feest (Wiep Klaas en Danka overgekomen vanuit Boston, en Andrzej uit Nijmegen en Jan-Willem en Ineke uit Newcastle)

Omdat Jessica eerst vakantie dagen moet opbouwen was dit ook onze laatste vakantie voor een tijdje. We hebben veel mensen bezocht, heerlijk van het zonnetje en warme weer in Nederland genoten en zijn naar het bevrijdingsfestival in Zwolle geweest (o.a. Krezip, Direct, Leaf en Ilse de Lange) Het was een ontzettend leuke trip maar ook vrij vermoeid.
Met milaan vriendinnen eten Met Rudolf, Barend en Roosmarijn
Farne Islands
Een uurtje rijden ten noorden van Newcastle liggen de Farne islands. Op deze groep kleine rotseilandjes broeden totaal meer dan 200.000 vogels waaronder 55.000 paar papagaaiduikers. Afgelopen weekend zijn we samen met Leendert ernaartoe gereden. Helaas was er dankzij de erg koude zee zeer dichte zeemist en gingen er geen boten naar de eilandjes.

Bamburg in de mistEr is ook een erg indrukwekkend kasteel in de buurt dus zijn we daar naar toe uitgeweken. Bamburgh castle is echt enorm maar vanwege de mist niet al te veel foto's gemaakt.

Het bleef de hele dag bewolkt aan de kust, maar Newcastle ligt bijna 10 mijl landinwaarts en daarwas het wel prachtig weer, dus hebben we ’s avonds met veel plezier bij Leendert de BBQ opgestookt.
 
Eerste indrukken
Jessica is nu net een week aan de slag en is ongeveer weer gewend aan het vroege opstaan (8 uur beginnen) en lang doorwerken (geen 9-5 baan). Er is veel te leren in dit nieuwe vak van headhunten, cv's screenen, kandidaten bellen en vacature omschrijvingen maken. Het is vooral een erg sales gerichte baan en dat is compleet nieuw voor haar, maar juist ook de uitdaging in deze baan.

De eerste keer een lijst met mensen langs bellen en headhunten (overtuigen dat jou vacature voor hun interessant is) is best even slikken, maar het went erg snel. Komend weekend doen we rustig aan en hebben we dus alle tijd om al jullie reacties op deze update te lezen .BBQ bij Leendert
bewerk | verstuur | kopieer

Lieve mensen,
 
Nu was het niet direct mijn bedoeling om met een ontbloot bovenlichaam op internet te verschijnen, maar blijkbaar kan ik het lot niet tegenhouden. Het bevrijdingsfestival in Zwolle was bijzonder leuk en gezellig, en ik vond het heerlijk jullie weer even te zien en spreken. Ik denk dat het dan nu voor mij tijd wordt om eens naar jullie te gaan. Op dit moment ben ik druk op zoek naar een baan, maar als dat achter de rug is, boek ik direct mijn vlucht!
 
Veel succes weer toegewenst!
 
Rudolf Wessels 

  door: Rudolf Wessels
www.dnaart.nl
2008-05-16 00:56:19

Hey Reindert en Jessica!
 
Jessica, ten eerste gefeliciteerd met je eerste baan in Engeland! Geen idee wat het inhoudt, maar dat moet je me dan nog maar een keer uitleggen . In ieder geval wou ik nog een keer zeggen dat het super was dat jullie er bij konden zijn 2 mei. Ik heb erg van de dag genoten en ik hoop jullie ook.
 
Succes allebei met de banen in de UK (en de verhuizing Reindert) en tot horens!
 
Groetjes
 
Mrs. Thompson

  door: Robyn 2008-05-30 10:53:40

In verband met de migratie naar een nieuw platform is het niet meer mogelijk reacties te geven op dit log. De beheerder van deze blog kan de verhuizing naar Mijndomein.nl in gang zetten waarna het,zodra de verhuizing voltooid is, weer mogelijk wordt om te reageren.

eXTReMe Tracker
Home   weblog sinds: 2006-12-04

Ontwikkeld door punt.nl en gehost door mijndomein.nl. Problemen met de inhoud van deze log? Klik hier.