Aan het werk en eerste bezoek in Newcastle
Engeland | 10 April 2008 | 16:39:24
We zijn weer opgedoken uit Azie maar om de vindbaarheid van onze verhalen niet te verminderen gaan we op dit webadres gewoon door met de verslagen van onze huidige belevenissen in Newcastle.

Newcastle ligt een stuk noordelijker dan Nederland en dat is wel te merken. Het is inmiddels april geworden en dat betekend veel zon, maar ook van het weekend nog een forse sneeuwbui. Als het hier regent dan zijn het tot nu toe korte buien gevolgd door opklaringen en is het niet de hele dag grijs en treurig. Je merkt wel dat het hier toch echt een stuk kouder is.

Weer aan het werk
Reindert is nu een volle maand aan de slag in zijn lab. Eerst maar eens alle literatuur doorlezen en kijken of het überhaupt lukt een biofilm te groeien. Er moet nog wel het een en ander gebeuren in het lab wil het een goede werkomgeving worden. Zo mist er nogal wat essentiële apparatuur en moeten bij sommige studenten de “good microbial practice” nog wat worden opgepoetst. Zijn groep bestaat nu uit de proffessor, hijzelf als postdoc en dan 3 AIO’s, 2 Italianen en een Chinees.

Helaas is het nog steeds wachten op de laatste handtekeningen voor zijn contract en dat betekend dat hij nog steeds geen salaris heeft gekregen. De Europese Unie is erg traag! Dat we helemaal geen geld meer hebben beperkt een beetje in het uit testen van alle nieuwe restaurants en leuke dingen maar maakt ons ook wel erg creatief.

Volle tank diesel
We hebben inmiddels een auto gekocht wat onze actieradius flink heeft vergroot. Wat kun je bijvoorbeeld allemaal met een tank diesel bekijken in de omgeving? In een van de eerste weekenden zijn we gaan wandelen langs de Hadrian wall en hebben we een Romeins fort bekeken. Ook zijn we bij Laura op bezoek geweest in Edinburgh, Schotland. De weg naar het noorden volgt de kust en onderweg staan veel indrukwekkende kastelen. Laura heeft ons meegenomen door een stad vol vrijgezellenparty's naar de leuke pubs en de volgende dag een stadstour gegeven, inclusief goede shopping adresjes. Helaas hadden we geen fototoestel mee.

Shoppen in Nederland
Half maart zijn we kort in Nederland geweest voor een wetenschappelijk congres en hebben we onze auto meegenomen op de boot. We hadden een lange boodschappenlijst met spullen dus die auto kwam goed uit. Veel Nederlandse producten kun je hier als je beter zoekt ook wel krijgen maar toch niet alles. Onze kast staat nu vol met heerlijkheden als dropjes, blikken erwtensoep, stroopwafels, beschuit, hagelslag en kaas, en Nederlandse drank zoals Jenever, Berenburg, en Hooghoudt wodka. Verder was het ook erg fijn onze familie weer te zien.

Bezoek
Jan en Laura zijn ons vanuit Edinburgh komen opzoeken en daarna met ons mee gevaren op de boot naar Nederland. Op de terugweg hebben we Wiebe en Ake meegenomen. Beide keren waaide het flink, en vooral terug waren de golven erg hoog en voorin de boeg merk je dat goed!

We hebben Wiebe en Ake een toer in de omgeving gegeven inclusief de kust, Angel of the North en Warkworth Castle met een geweldige hoorspel audio tour. Zelf hebben ze een dagje de stad bekeken en uiteraard zijn we ’s avonds een pint gaan pakken in een echte Engelse pub.

Onze koelkast was per ongeluk uitgeschakeld (stomme stopcontacten met schakelaar) en dus was alles ontdooid toen we terugkwamen in Newcastle. Wiebe en Ake hebben we erg vreemde combinaties aan diepvries-gerechten voorgeschoteld om niet alles weg te hoeven gooien. Bedankt voor het opeten en we vonden het erg gezellig!

Werk zoeken
Jessica is druk bezig met werk zoeken en heeft zelfs een vierdaagse cursus werk zoeken gedaan. Samen met Yvette die ze via een gezamenlijke vriendin in Nederland heeft leren kennen en hier ook net is komen wonen. De cursus was heel erg basic, met grappige cartoons en van het niveau: "voor je naar een sollicitatiegesprek toegaat moet je je eerst douchen". Maar de cursus dwong wel om in het Engels te praten over wat je wilt en kunt en Jessica ergerde zich genoeg aan de trainer om weer het gevoel te krijgen het zelf beter te willen doen.

Wat we niet van te voren hadden verwacht is dat er veel de voorkeur wordt gegeven aan alleen Engelsen, je bent hier toch gewoon een van de emigranten die eigenlijk opnieuw moeten beginnen. De leuke grote bedrijven hebben de voor Jessica interessante afdelingen vaak in Londen zitten en sollicitaties voor de meeste vaste banen worden afgewezen omdat je geen werkervaring in Engeland hebt. Jessica probeert nu om via uitzendbureaus werkervaring op doen in simpelere functies en ondertussen gaat het zoeken gewoon door.

Leven in Newcastle
We zijn erg tevreden met ons huis en ons sociale leven komt goed op gang dus we hoeven ons niet te vervelen. Duiken is er nog niet van gekomen maar Reindert is al wel gaan surfen (hier erg populair) en dat is erg koud met een scheur in je pak in water van 6 graden.

De zee hebben we wel al naar binnen gedracht door ons huis te verrijken met een klein zoutwater aquarium. De eerste visjes gingen meteen dood maar nu hebben we een bak vol met paardeanemonen, een zeedahlia, garnalen, blennies, een paar heremietkreeften, 3 galathea's, en een paar jonge krabbetjes (noordzeekrabben en een fluwelen zwemkrab). Dat gaat erg goed en het gefilterde zeewater dat op het lab bij Reindert uit de kraan komt is zeer practisch.
bewerk | verstuur | kopieer

Hee lieve Jess,
 
leuk om je update te lezen. En fijn om te horen dat je een beetje begint te settelen. Alleen die baan nog! Ik kan me helemaal voorstellen dat dat erg frustrerend voor je moet zijn.
 
Tot maandag!
 
Veel liefs,
 
Carla

  door: 2008-04-10 19:23:16

He Reindert en Jessica!
 
Leuk te lezen hoe jullie nu in Newcastle weer een relatief normaal leven hebben/aan het opbouwen zijn!
 
Ik ken Newcastle en beetje, vooral van doortocht met de boot naar Edinburgh. Ik ben ook een keertje van Newcastle naar Edinburgh gefietst. Erg mooi, eerst een heel stuk langs de zee, over de kliffen, en vervolgens door de southern uplands...
 
Ik ben weer terug aan het studeren, en zit nu tussen de tentamens
 
Succes en veel plezier met alles daar!
 
Liefs Louise

  door: 2008-04-10 20:21:12

Leuk om op deze manier weer even op de hoogte te zijn! We kunnen ons hier goed een voorstelling van de begin-perikelen maken!
We spreken mekaar binnenkort in persoon!
 
Groetjes,
Danka en Wiep Klaas 

  door: 2008-04-10 22:09:24

In verband met de migratie naar een nieuw platform is het niet meer mogelijk reacties te geven op dit log. De beheerder van deze blog kan de verhuizing naar Mijndomein.nl in gang zetten waarna het,zodra de verhuizing voltooid is, weer mogelijk wordt om te reageren.

eXTReMe Tracker
Home   weblog sinds: 2006-12-04

Ontwikkeld door punt.nl en gehost door mijndomein.nl. Problemen met de inhoud van deze log? Klik hier.