Allotment, visite en zomer
Engeland | 13 Juli 2008 | 15:52:11
Nieuwe tuinHet is al lang geleden sinds wij een update hebben gegeven van ons leven in de UK. Houd je daarom vast voor een lang verhaal want behalve ons werkende leventje maken we genoeg leuke dingen mee.

Allotment
Het grootste nieuws en onze nieuwe trots is wel ons “Allotment” oftewel de volkstuin die we hebben gekregen. Vanuit ons appartement kijken we uit over moestuinen en dus begon het te kriebelen.

Na een paar maanden op de wachtlijst, (hier in Engeland zijn moestuinen helemaal hot) belden ze ons op. Helaas waren de plots voor de deur niet beschikbaar, maar een groot terrein 400 meter lopen bij ons huis vandaan had plek. Een redelijk verwaarloosde bende van 180 m2 groot en het was dan ook flink hard werken om al het plastic, oude tuinmeubelen, regenpijpen en baden, vergeet ook niet de wc potten die als bloembakken dienden op te ruimen en de grond luchtig en los te krijgen. Maar nu is het een waar paradijs. 

Het was al redelijk laat in het seizoen, maar gelukkig hadden de vorige eigenaren al wel de aardappels in de grond gestopt. Verder staan er drie kassen en een schuurtje met nog meer troep. De tomaten, komkommers en paprika’s in de kas doen het erg goed alleen buiten hebben we veel last van slakken en vogels gehad.

Nu met netten en blauwe korrels slakkengif zien we voor het eerst wat resultaat. Onderstaand eerst drie foto's van de troep, rechts onder het eindresultaat, kale nette grond waar zaadjes in aan het ontkiemen zijn.
Troep en nog eens troep


Sightseeing
Ons door de zeemist verpeste poging om naar de Farne Islands te gaan hebben we gelukkig kunnen inhalen. Vanaf de boot zagen we al duizenden zeekoeten en papagaaiduikers en een groep zeehonden. Eenmaal op het eiland werden we aangevallen door Sterns (arctic terns) (vandaar hoedje verplicht) en zagen we super schattige Papagaai duikers met visjes in de bek. Het eiland was volgepakt met dure fotocamera’s en lenzen, Reindert was gewoon zielig met maar één camera om zijn nek en niet minstens een lens van een paar duizend euro eraan.  Foto's van de FarneWe proberen de evenementen in de stad een beetje bij te houden en zijn naar de museum nacht geweest. Eerst hebben we in het kasteel in de stad een toneelstuk gezien van 10 Shakespeare stukken door elkaar gemixt en daarna in het Discovery museum een locale Ale proeverij gedaan. De cursusleider dronk ook vrolijk mee dus het werd steeds gezelliger en we zaten aan tafel met hele gezellige Nieuw Zeelanders.

We zijn eindelijk uit de schulden en krijgen eindelijk elke maand normaal onze salarissen betaald. Het eerste wat Reindert heeft gekocht is een surfplank want zodra de golven goed zijn ligt iedereen hier in de zee om te golf-surfen ondanks dat het water best koud kan zijn. Al met al vermaken we ons dus prima!

Bezoek
Jose en Roosmarijn (Jessica haar moeder en zus) zijn op bezoek geweest in mei met de boot vanuit Nederland. We hebben een heel vol programma doorlopen om zoveel mogelijk te laten zien van ons leven hier. Eerst de binnenstad met alle oude gebouwen en de rivier, natuurlijk even shoppen en twee musea. De volgende dag zijn we gaan toeren door de country-side, die nog vol stond met bloeiende brem, naar het eerste huis in de wereld op elektriciteit, Cragside. Er omheen zijn prachtige tuinen aangelegd en een enorm rododendron bos om lekker in te wandelen. In het huis was alles op waterkracht of Hydro electriciteit aangedreven en heel innovatief ontworpen, een lift en lampen maar ook een spit om het vlees te draaien, heel handig.

Elke zaterdagavond gebeurt er hier iets erg bijzonders in de stad en Jose kon er maar niet aan wennen dat het hier elk weekend lijkt alsof het carnaval is door alle bont versierde en/of schaars geklede vrijgezellen parties. De laatste dag hebben we het rustig aan gedaan met Reindert zijn lab, de zee, vuurtorens en Reindert heeft zijn surf kunsten laten zien.

Ook Rudolf is bij ons op bezoek geweest. Hij moest in Londen zijn en kon dat mooi met een bezoekje combineren. Reindert heeft hem het lab op het strand laten zien en Jessica heeft met hem geluncht in haar lunchpauze. Het was erg gezellig en we hadden geluk met het weer, waardoor we ‘s avonds zelf in ons allotment konden BBQ’en.

Millport en Voetbal kijken in Engelse pub
Reindert is voor zijn werk een week naar Schotland geweest. Op het Marien biologisch veldstation in Millport op het Isle of Cumbrea heeft hij zes studenten begeleid tijdens een veldcursus Marine biologie. Dat zijn toch leuke extra-tjes die het werk op een Marine laboratorium met zich meebrengen.

De studenten hebben onderzoek gedaan naar strandkrabben en zeepokken, en aangezien Reindert zijn microbiologische achtergrond niet wilde verloochenen hebben ze ook naar de bacteriën die in biofilms op de krabben en de pokken groeiden gekeken. Helaas viel dat weekje precies samen met de poulewedstrijden van het EK, en die feestjes die daarmee gepaard gingen in Newcastle heeft hij helaas gemist.

Jessica heeft de festiviteiten wel kunnen meemaken, en haar Franse collega’s heel bedroefd zien afdruipen en ondanks dat Engeland niet mee deed was het toch erg druk in de pub. Ons Oranje enthousiasme werd erg gewaardeerd en in een gemengd gezelschap met Italianen, Spanjaarden, Fransen, Duitsers en Russen wint er altijd wel iemand die nieuwe pints kan halen.

Nigel Wright
Jessica is al helemaal in de rol van Head Hunter gegroeid en het gaat steeds beter. Nog even en ze kan alles verkopen en kent de halve FMCG (hoge omloop consumenten goederen) markt in Nederland. Samen zijn we naar de summer party geweest op een heel mooi landgoed hier in de buurt. Mooie kans voor Reindert om een idee te krijgen bij het bedrijf en Jessica haar collega’s te ontmoeten. Zo’n feestjes is reden genoeg voor alle Engelsen om heel chique jurkjes uit de kast te trekken.

De zon, de zee en de …….Kou
En het is natuurlijk volop zomer! Nou ja, zomer, we hadden laatst een dag waar het 24 graden was. De warmste dag van het jaar!.... En nu we dit stukje schrijven hebben we wisselvallig weer en is het 13 graden. Niet echt zomer dus en we kijken ook al erg uit naar eind augustus kamperen in het zuiden van Engeland en begin september een halve week Nederland.
 
bewerk | verstuur | kopieer

Ha Reindert & Jessica,
 
Leuk om weer eens even een update van jullie online te zien! Ik blijf natuurlijk wel enigzins bij via MSN, maar vind het toch ook wel mooi om nu en dan ook wat van de dagelijkse gang van zaken op jullie blog te zien.
Hoop toch nog eens even een keer naar Ncl te komen om jullie volkstuintje persoonlijk te kunnen bekijken!
 
Groetjes,
Wiep KLaas

  door: wksmits
wksmits.punt.nl
2008-07-13 19:35:08

Ha, nieuws van het front!
Leuk om weer wat over jullie te lezen! We zagen gisteren pas op skype dat we een paar gemiste oproepen hadden....
Hier ook alles goed. Lekker onder de parasol in de tuin (ja, gemeen he?!) aan mijn referaat aan het werken.
Wat een enorme "lot" (of plot zoals het hier boven staan, hihi) hebben jullie! Dat is echt enorm vergeleken met mijn stadstuintje!
Liefs,
Maartje

  door: Maartje Smit 2008-07-14 12:47:55

Beste Reindert en Jessica,
 
Het was buitengewoon gezellig om even langs te komen.
 
Wat hebben jullie leuke foto's gemaakt op de Farne Islands!
 
Jaloers!!!
 
Veel plezier nog de komende tijd.
 
Groet,
 
Rudolf 

  door: Rudolf Wessels
www.dnaart.nl
2008-07-24 13:56:30

In verband met de migratie naar een nieuw platform is het niet meer mogelijk reacties te geven op dit log. De beheerder van deze blog kan de verhuizing naar Mijndomein.nl in gang zetten waarna het,zodra de verhuizing voltooid is, weer mogelijk wordt om te reageren.

eXTReMe Tracker
Home   weblog sinds: 2006-12-04

Ontwikkeld door punt.nl en gehost door mijndomein.nl. Problemen met de inhoud van deze log? Klik hier.