Bangkok city
Thailand | 08 Mei 2007 | 15:40:33
Meer en grotere foto's zijn hier te bekijken.
We zijn weer van ons eilandje af. Na 4 nachten met heel erg hard onweer,  regen en oerwoud geluidjes toch niet zo goed geslapen. Alle kleren zijn vochtig en de boeken krom maar het was wel leuk hier te zijn geweest. Genoeg krabben op het strand en op ons bord om het de moeite waard te maken, maar niet echt op het strand-lig weer.
  boot van tour rond koh samet   Kweek farm
De laatste dag hebben we een boottocht gedaan rond het eiland. Bij het ophalen vertelden ze dat iedereen had geannuleerd vanwege het weer en de golven. Maar als we doorzetten blijken nog een aantal andere thai ook wel te willen gaan. Voor het eerst achterop een brommer worden we over de hobbelweg vol plassen naar de haven gebracht, wat een beleving! Varen eerst naar een drijvende viskwekerij waar ze schildpadden, verschillende soorten vissen en haaien kweken. Het is balanceren op de natte plankjes met blote voeten. Lunch in een baai waar we net als alle anderen een zwemvest aangereikt krijgen en geacht worden om met kleren en al in het water te springen. Dacht het dus niet, dus wij hannesen ons in zwemkleding en

springen met eigen bril en snorkel overboord. Het water is door de regen wel vrij troebel maar de koralen en vissen zijn er niet minder mooi om.
 
4 mei stappen we op een heel klein vol bootje dat ons weer naar het vaste land brengt en vervolgens in de bus die ons naar Bangkok brengt met een aantal hele slechte nagesynchoniseerde films. Onderweg zien we in een meubel winkel onze rode stoel van een hand staan die ze dus ook hier in Azie volop verkopen. Het laatste stuk met de skytrain als we instappen stapt net meneer cactus uit (Peter Jan Rens). Vinden een voor ons heel luxe hotel met warme douche, airco en tv in soi Rambutti. Dit is de rustige variant van de hele drukke backpackers straat Kao San.
 
De volgende dag blijkt de koning zelf  te lunchen in zijn Grand Palace, vandaag dus is het gesloten voor publiek. We bezoeken wel de tempel What Pho met de liggende boedha en die is ook al behoorlijk imposant. Reizen in Azie is tot nu toe nog heel makkelijk. De thai zijn heel vriendelijk en natuurlijk moet je zoals in elke grote stad wel opletten maar we voelen ons heel veilig hier. Op straat zijn veel vrouwen te vinden en het boedhisme doet niet zo moeilijk over de meeste dingen. Foto's maken van Boedha in de tempel? geen probleem zolang je je schoenen maar uit doet. Dat is wel anders als op straat in Egypte.
 
Dat waar je overal voor gewaarschuwd wordt gebeurt ons ook bijna. Een aardige man heeft wel een alternatief idee om naar toe te gaan en regelt voor je het weet een tuk tuk. Tot je bedenkt dat er geen happy boedha is in Bangkok en ook geen black boedha en we natuurlijk niet in een tuk tuk stappen die iemand anders voor ons regelt. Flink pissig druipt hij af als Jessica haar Lonely Planet met de nodige trekkracht terug pakt en we weg wandelen. Toch zien we andere toeristen er wel intrappen.
 
De volgende dag (6 mei) shopping time! Nou ja kijken kijken niet kopen voor ons want we hebben onze tassen vol met alles wat we denken nodig te hebben. Toch genieten we in het MBK shopping centre op Siam Square, een soort Harrods met 6 verdiepingen, geen plattegrond en honderden marktkraampjes. We eten niet bij de grote M maar de clown heeft zich wel aangepast aan Azie. De bovenste verdieping is een soort Barendhemel (broer Jessica)  vol computers en gamende Thai. Ze hebben er ook cabines waarin je geluiddicht kunt karaoke zingen. We sluiten de dag af in Jim Thompsons House een Amerikaanse zijde handelaar die in 1967 verdwenen is maar zijn prachtige huis met kunst en tropische rustige tuin achterliet voor bezoekers.
 
Grand Palace en tempel Wat Phra Kaew op maandag bezocht, wat een pracht en praal! En vandaag de dierentuin hier in Bangkok. Wel een beetje een zielige dierentuin, maar veel anders kan je ook niet verwachten. Het wennen aan het klimaat gaat een stuk beter in onze hotelkamer met airco en een zwembad op het dak om bij te komen. We zijn bijna zover om naar de volgende bestemming te gaan. We hebben besloten om niet naar Chang Mai in het noorden van Thailand te gaan maar woensdag de nachttrein te nemen naar de grens met Laos en vanaf daar naar Vientiane te gaan, zodat we meer tijd in Laos hebben. Als we geluk hebben vinden we werkend internet in Laos zodat we ook vanuit daar wat kunnen laten horen.
        
bewerk | verstuur | kopieer

In verband met de migratie naar een nieuw platform is het niet meer mogelijk reacties te geven op dit log. De beheerder van deze blog kan de verhuizing naar Mijndomein.nl in gang zetten waarna het,zodra de verhuizing voltooid is, weer mogelijk wordt om te reageren.

eXTReMe Tracker
Home   weblog sinds: 2006-12-04

Ontwikkeld door punt.nl en gehost door mijndomein.nl. Problemen met de inhoud van deze log? Klik hier.