De bergen over nu in Villafranca del Bierzo
Spanje | 17 April 2007 | 09:29:38
Na ons vorige bericht hebben we de nacht doorgebracht in de Auberge in Hospital dīOrbigo, waar het heel gezellig was dankzij Hospitalero Adam.
binnentuin van albergezonsopkomst onderweg

Vrijdag 13 april lopen we naar Astorga. De markering onderweg begint te wennen en zelfs als er astorga kathedraal en bisschoppelijk paleiseven geen pijlen te zien zijn heeft een voorganger wel een pijl in het zand getrokken. Vooral het dragen van de tassen gaat beter, en de eerste 14km gaan zonder problemen. Daarna begint het afzien. We lunchen op een oude romeinse brug en bezoeken in Astorga het bisschoppelijk paleis en de cathedraal. In een winkeltje kopen we eindelijk onze St Jacobsschelp.

Zaterdag 14 april vervolgens we al vroeg onze tocht richting Rabanal de Camino. Het is als we vertrekken (6.45) nog donker. Vandaag lopen we steeds omhoog langs een rustige weg maar wel op een heel recht aangelegd pad. Het valt ons op hoe vaak we over asfalt moeten lopen. Iedereen die je tegenkomt is heel vriendelijk en gastvrij. Opvallend veel mensen lopen de camino alleen, van alle nationaliteiten en leeftijden. Een zoektocht of belangrijke ervaring die ze graag in stilte of alleen willen doorbrengen. Wij vinden het toch wel heel prettig om samen te zijn. We slapen in Rabanal bij een Britse gastheer en gastvrouw waar de pancakes en tea klaarstaan, en we bezoeken īs avonds een gregoriaanse vespers (avondgebed).

cruz de ferroZondag 15 april maken we een flinke klim (de eerste echte bergen). We denken steeds een pas over te gaan maar achter elke bocht stijgt het verder. Bij het cruz de ferro laten we ons ingekraste steentje achter. We stijgen vrij makkelijk vandaag maar komen wel steeds zonder water te zitten. Het dalen is andere koek. Het pad is erg slecht, en Jessica haar voeten zijn erg pijnlijk. We houden vaak pauze, maar na aankomst 26km verder in Molinaseca zijn we toch wel erg stuk. Gelukkig wordt ons soep aangeboden door een vriendelijke spanjaard.

Vandaag (16 april) is Jessica erg verkouden. We besluiten het saaie stuk door de stad Pomferada en de bijbehorende industrie per bus te overbruggen en stappen in Cacabelos uit. Hier doen we uitgebreid boodsschappen voor ons ontbijt en lopen naar Villafranca del Bierzo, waar we vannacht blijven.
††††† wijnvelden
Het is nu nog 177km naar Santigo, en door het stukje met de bus hebben we genoeg tijd om van de rest van de tocht te genieten!†
bewerk | verstuur | kopieer

Beste Reindert en Jessica,
 
Even op jullie site gekeken. Bloed, zweet en tranen........., maar toch ook wel erg aan het genieten van natuur en cultuur! Al het idee dat jullie†daadwerkelijk de grote stap genomen hebben? Of beschouwen jullie dit nog als Spielerei?
 
Feico is druk met de laatste dingen. Eindelijk ook 'n doorbraak over merken.† ...neem de kernwaarden mee....haha! Verder ook prive leuke dingen:†Donderdagavond theater†Groningen, Vrijdagavond 'De wereld draait door in Amsterdam'.
 
Nog heel veel plezier in Spanje en een goede doorstart naar ZO AziŽ toegewenst!
 
Groet,
 
Rink†

  door: Rink 2007-04-23 17:02:21

In verband met de migratie naar een nieuw platform is het niet meer mogelijk reacties te geven op dit log. De beheerder van deze blog kan de verhuizing naar Mijndomein.nl in gang zetten waarna het,zodra de verhuizing voltooid is, weer mogelijk wordt om te reageren.

eXTReMe Tracker
Home   weblog sinds: 2006-12-04

Ontwikkeld door punt.nl en gehost door mijndomein.nl. Problemen met de inhoud van deze log? Klik hier.