Singapore: entertainment en attracties
Reis | Singapore | 12 Oktober 2007 | 13:50:07
Meer foto's klik hier

Al snel weer een nieuw, en dit keer een stuk korter, stukje van ons. Het ministaatje Singapore verdient een apart bericht, het is tenslotte een ander land. Maar vergeet niet om ons vorige stuk over Maleisie ook te lezen!

Met de bus vertrekken we van Melaka naar het centrum van Singapore. De gebruikelijke grensformaliteiten gaan heel soepel en elke keer wacht de bus op alle passagiers. We waren al gewend geraakt aan goede wegen en westerse voorzieningen maar Singapore is nog beter, sneller, schoner en groter.

Alles is streng gereguleerd, de boete voor roken op straat is 500 euro, niet oversteken bij voetgangersoversteekplaats 250 euro, met meer dan 3/4 tank vol de grens over 250 euro en troep maken 2500 euro.

Gelukkig hebben we een reservering voor het Inncrowd-hostel,† want alle goede hostels in Singapore zijn volgeboekt. Ons reisbudget is groot genoeg om bijna altijd een tweepersoons kamer met eigen badkamer te huren maar hier is dat toch echt veel te duur. Wel hebben we de luxe van een keuken tot onze beschikking, dus we kunnen voor het eerst in lange tijd weer zelf een eitje bakken voor het ontbijt.

De voertaal in Singapore is Engels of eigenlijk Singlish want ze gooien er ook andere woorden (Chinees, Maleisisch, Indisch) doorheen. Net als in Maleisie hebben ze†een heel gemixte samenstelling van de bevolking met de daarbij behorende wijken. Wij zitten in Little India waar iedereen met stip op het voorhoofd loopt, heerlijke vegetarische restaurants zitten en wij ons bijna in India wanen.

Natuurlijk checken we nog even de prijzen van elektronica en fotospullen maar het blijkt dat voor laptops Kuala Lumpur een stuk goedkoper is. De shoppingmalls hebben we verder niet echt bezocht behalve de bioscoop en de restaurants op de bovenste verdieping met een heel mooi uitzicht over de stad. We hebben geprobeerd om buiten over straat te lopen maar dit is soms echt onmogelijk gemaakt. Zo kun je niet oversteken op bepaalde kruispunten maar moet je met een roltrap naar beneden en dan kom je uit in.... je raad het al: een winkelcentrum waar je dan helemaal door heen moet om er weer bovengronds te komen.

Sentosa Island
Wat we vooral hebben gedaan is attracties bezoeken, want daar hebben ze er meer dan genoeg van hier. Sentosa Island is bijvoorbeeld zo'n eiland vol met attracties waar je gemakkelijk een hele dag kunt besteden. Wij kiezen alleen de leukste attracties eruit. Met een kabelbaan gaan we naar het eiland toe en hebben we een prachtig uitzicht over de havens. Bij de dolfijnen show zijn de roze dolfijnen wel bijzonder maar is de oudere Indische meneer achter ons vooral heel grappig. Blijkbaar heeft hij nog niet vaker zo'n show gezien want een vin boven het water uit is genoeg voor een enorme schaterlach.†Hij ontplofte bijna†bij een sprong uit het water.

Het openbaar vervoer in Singapore is erg goed. Elke paar minuten een metro (MRT) en ook enorm veel goed georganiseerde bussen. Je gebruikt hier een OV-chipkaart wat heel handig werkt. Maar dat is niet het enige waarin de Singaporesen chips gebruiken. De vissen in het aquarium hebben ook geimplanteerde RFID-chips. Als een vis langs een groot vak op de ruit zwemt verschijnt op een beeldscherm informatie over die vis, heel interactief dus maar ook wel een beetje raar.

De avond sluiten we af met de Songs of the Sea show: een vuurwerk, licht, muziek en laser spektakel. Ze projecteerden op een muur van water en het was heel indrukwekkend.

Waterpret†
Om een beetje uit te rusten†vermaken we ons een middag in het  Wild Wild Wet waterpark. Golfslagbad, glijbanen en een heel enge helling waar je met een soort bootje vrijwel vertikaal vanaf glijdt, en dan weer omhoog, en weer omlaag etc. Maar ook lekker in de openlucht boekje lezen en een beetje†bijbruinen.†

Singapore Zoo
De dierentuin van Singapore staat bekend als een van de mooiste op de wereld, en dat moeten we natuurlijk zien. Het is een uur reizen met de MRT en bus maar dan sta je ook midden in de jungle. En als je het park binnengaat veranderd dat nauwelijks. Het is overal prachtig groen, waar eigenlijk ook geen kunst aan is zo'n 100 km boven de evenaar...

De dierpresentaties zijn heel natuurlijk en er zijn nauwelijks kooien of hekken zichtbaar. Ze hebben een aantal bijzondere dieren, zoals 3 witte tijgers, pigmee-nijlpaarden en ijsberen. Er zijn veel shows, waarbij vooral de shows met de Indische olifanten indrukwekkend is. De dieren doen van alles met enorme boomstammen, onder andere ze met hun mond uit het water tillen en zo verplaatsten. Er wordt een echte show van gemaakt maar die zit wel tjokvol wetenswaardigheden en natuurbeschermings-propaganda.†

Na een dag door het park sjouwen zijn we erg moe maar gaan we toch nog 's avonds naar het prachtige, architectonisch hoogstaand nieuwe theater. Het lijkt vanaf een afstand op twee vliegenogen door de bolle daken met driehoekige aluminium zonneschermen.†Er is een gratis†klassieke muziek opvoering van Peter en de Wolf aan de gang.

Terug naar Maleisie
Singapore was kort maar krachtig, nu hebben we weer tijd voor de jungle van Maleisisch Borneo. We vliegen vanaf Johor Bahru (in Maleisie, vlak boven Singapore) naar Kuching, de hoofdstad van Sarawak. Tijd voor†jungle†en meer Oerang Oetangs...†
bewerk | verstuur | kopieer

Hoi Jessica en Reindert,
Deze week sprak ik Guido en bedacht ik dat ik al een hele tijd niet naar jullie belevenissen had gekeken. Dat heb ik nu ingehaald en Rob er bij gehaald om die prachtige foto's van jullie te zien! Wat een belevenissen endat jullie dat zo vlot en duidelijk zichtbaar kunnen maken: heel byzonder! We hebben genoten!
Hartelijke groeten van Rob en Wietske.
 
Wat leuk om een reactie te krijgen van jullie. We zijn blij dat wij niet de enige zijn die genieten van onze reis en schrijven met veel plezier nog meer belevenissen op.

  door: Wietske Nijland 2007-10-12 21:37:04

Hee lieve Jessica,
 
even een kort berichtje van mij om te zeggen dat ik aan je (jullie)†denk.
Leuk om te horen dat het goed met jullie gaat.
Een dikke ''internet'' knuffel!!
 
Veel liefs Carla
 
Lieve Carla, dikke knuffel terug vanaf borneo!!

  door: 2007-10-14 20:53:31

Hoi reindert en jessica.
 
Het kaartje vonden wij alemaal erg mooi met alle vogels.
(Als we het toch over vogels hebben, Hennriťtte heeft een erg mooie wulp van was gemaakt.)
De boetes in Singapore waren erg indrukwekkend, ook de Singapore zoo lijkt ons erg leuk.
We vinden dat julie de site erg mooi onder houden. Het gaat erg goed met ons, ook met jullie?
 
Groetjes Joris, en ook van Joost, Hennriťtte.
 
Hoi allemaal, ja het gaat erg goed met ons. Leuk om een reactie van jullie te ontvangen.†Je bedoelt zeker de†vogels op de postzegels? Groetjes terug, en bij ons volgende verhaal nog veel meer vogel-foto's!

  door: 2007-10-24 19:44:37

He Reindert en Jessica,
 
Ik wou even zeggen dat jullie kaart vanuit Borneo is overgekomen. Erg leuk idee!
 
Groeten,
Wiep Klaas en Danka

  door: wksmits
wksmits.punt.nl
2007-10-30 20:40:29

Hoi Reindert en Jessica,
 
Wat ontzettend leuk om een kaart van jullie te krijgen! Ik lees dat het gelukkig nog allemaal helemaal goed met jullie gaat, gelukkig maar! Bijna naar Nieuw Zeeland neem ik aan?
 
We hebben best een fijne herfst gelukkig, echt zoals een herfst zou moeten zijn, maar zonnestralen zijn altijd welkom! Ik zit alweer met mn voeten in een eletrieke voetenzak en warme choco met pepernoten binnen handbereik, brrr! Verder gelukkig niet zo heel druk met evenementen, maar wel heel erg druk met mn studie, geeft niet, leuk.
 
Veel liefs,
Petra

  door: 2007-11-01 10:20:19

Hoi Jes en Reindert,
 
Alles goed na alle enge beestjes? Geweldige kaart hebben we van jullie gehad! Heel erg bedankt. Hier gaat het ook goed, eindelijk bijna uit de verhuis troep...
Ik heb nog steeds geen internet dus kan niet zoveel verhalen van je lezen, maar in elk geval prachtige foto's!!! Nou heel veel plezier en lief zijn voor elkaar,
Liefs, Vince, Emiel & Renske
 
We zullen zeker lief zijn voor elkaar en ik stuur je snel weer een mail!

  door: Renske Vonk 2007-11-03 23:47:57

In verband met de migratie naar een nieuw platform is het niet meer mogelijk reacties te geven op dit log. De beheerder van deze blog kan de verhuizing naar Mijndomein.nl in gang zetten waarna het,zodra de verhuizing voltooid is, weer mogelijk wordt om te reageren.

eXTReMe Tracker
Home   weblog sinds: 2006-12-04

Ontwikkeld door punt.nl en gehost door mijndomein.nl. Problemen met de inhoud van deze log? Klik hier.