Een nieuwe start in Newcastle
Engeland | 21 Februari 2008 | 16:12:36
De afgelopen twee maanden hebben we de nodige omzwervingen gemaakt langs familie en vrienden en hebben we Nederland van Schiermonnikoog tot aan Walcheren doorkruist. Maar we zijn het logeren wel erg zat geworden en het werd dan ook hoog tijd voor weer wat privacy en onze eigen spullen! Reindert begint op 1 maart en voor die tijd wilden we al gesetteld zijn in Newcastle upon Tyne, UK. partnerschap tekenen

Maar eerst hadden we nog iets feestelijks in Nederland te regelen en zijn we een geregistreerd partnerschap aangegaan om in Engeland een officiële relatie te hebben. In de gemeente Brummen konden we op maandagochtend 14 januari gratis terecht. We horen nu ook voor de wet bij elkaar.

Huizen zoeken

Eind januari zijn we met de veerboot van IJmuiden naar Newcastle gegaan, om bij Jan-Willem en Ineke onze rugzak weer neer te zetten. Er is best een groot aanbod aan huurhuizen in Newcastle, maar de kwaliteit van huizen is erg verschillend en het is lastig online zoeken. Op de fiets zijn we de eerste dag gaan rond kijken en dat is best dapper want het is hier behoorlijk heuvelachtig.  

Overal staan borden in de tuin met te huur maar meestal blijkt als je die huizen later opzoekt op internet dat het gaat om studentenkamers of gemeubileerde huizen. We hebben uiteindelijk iets van 10 huizen gezien. Het zijn allemaal particuliere verhuurders en je mag helemaal niets doen, dus niet schilderen, geen vloeren leggen en zelfs het boren van een gaatje moet je vragen.

De nieuwbouwhuizen bleken allemaal erg kleine kamers te hebben en kleine ramen dus heel donkere hokjes. De wat oudere huizen hebben veel meer stijl en grote ramen maar zijn vaak slecht onderhouden en duur als ze in populaire wijken staan. De binnenstad appartementen zijn fantastisch zeker die met uitzicht op de rivier maar ze waren allemaal te klein voor onze enorme hoeveelheid spullen.

We moesten een paar van onze eisen loslaten maar hebben nu een heel leuk huis gevonden, iets verder bij de metro vandaan maar wel op loopafstand van het centrum, geen tuin maar wel een plaatsje achter het huis waar de fietsen kunnen staan. Het huis is meer dan 100 jaar oud maar supergoed onderhouden en bijna overal ligt laminaat. De wijk is erg groen en ons uitzicht is op moestuintjes (helaas wel een wachtlijst) en geweldige zonsondergang.
Huis aan de voorkant  Zonsondergang

Verhuizen
Na een weekje wachten op alle credit checks kregen we dan echt de sleutels en kunnen we terug naar Nederland om onze verhuizing te gaan regelen. Zelf verhuizen met een huurbusje op de veerboot is de goedkoopste optie en Jan is zo vriendelijk ons te helpen en de bus weer terug naar Groningen te brengen. 11 februari zitten we     weer op de boot en deze keer met al onze inboedel. Raar gevoel dat we nu alweer weg zijn uit Nederland.  
 Nederland uit met de bootDe rivier bij Newcastle in met de boot
De douane wil alleen onze paspoorten zien en verder kunnen we gewoon doorrijden (lang leve de EU) naar het nieuwe adres, wel aan de linkerkant natuurlijk. Dozen uitpakken, inrichten en schoonmaken is redelijk vlot gegaan en gelukkig is alles heel, droog en schoon gebleven in de opslag.

Bus nog helemaal volJan in actieBus leeg

Nu wonen we hier iets meer dan een week en is alles zo goed als ingericht, aangesloten, hebben we weer internet en krijgen we morgen onze nieuwe Ford focus station met stuur aan de rechterkant. Een adreswijziging komt jullie kant op en dan kunnen jullie ons allemaal komen opzoeken in “one of the hippest, most gastronomically diverse party towns in Europe”. Of de omgeving komen verkennen die in de Lonely Planet wordt beschreven als “the most exciting, beautiful and friendly in the whole of England”.

Voor twee filmpjes van ons huis klik hier
bewerk | verstuur | kopieer

Hey Reindert en Jessica!
 
Zo, daar zitten jullie dan! Echt leuk om te zien waar en hoe jullie wonen. Ziet er prima uit toch?? Best veel ruimte en alles ziet er heel verzorgd uit. Alleen jammer dat je niet eens zelf mag schilderen om het helemaal van jullie te maken (ik vind persoonlijk de Engelse indoor design stijl niet zo.... , al zegt Blake precies hetzelfde over de Nederlandse, haha).
Nou nog gesetteld raken in de nieuwe baan, het sociale leven en natuurlijk een nieuwe baan voor Jessica, maar ik weet zeker dat daar over niet al te lange tijd ook een positief stukje op jullie website over te vinden zal zijn.
 
Succes nog en heel veel geluk gewenst op jullie nieuwe plek! Ik kom in april naar Newcastle met Ozzie, dus mogen jullie en JW + Ien ons alles laten zien.
 
Liefs
Robyn
 

  door: Robyn 2008-02-22 15:10:31

Hee lieve Jessica,
 
wat leuk om de filmpjes te zien en een idee te krijgen van jullie nieuwe huis. (en ik vond het erg leuk je stem weer even te horen, dat is al weer veel te lang geleden ;-) ). Het huis ziet er hartstikke leuk uit joh. Ik ga je zodalijk even een mail sturen.
 
Veel liefs Carla

  door: 2008-03-01 16:29:11

Hey luitjes!
Ik kom langs! ;-)
Ben net terug van mijn husky-tocht (met jawel: mijn allereerste jetlag zit ik achter de compi). Ik bel/ mail binnenkort even!
Kus, Maartje

  door: maartje 2008-03-02 10:59:53

Hee Jess,
 
ik schiet niet echt op met mijn mail en skype he ;-(. Sorry.
Ik vertrek morgen voor een paar dagen naar swaziland en kom midden van de week terug. Ik denk dat ik volgende week wel zou kunnen skypen. Wat van maandag de 14e?
En zou je mij je adres kunnen sturen? Heb ik een kaartje klaar liggen, kan ik het niet versturen omdat ik geen adres heb......
Veel liefs!!
Carla

  door: 2008-04-05 15:57:11

In verband met de migratie naar een nieuw platform is het niet meer mogelijk reacties te geven op dit log. De beheerder van deze blog kan de verhuizing naar Mijndomein.nl in gang zetten waarna het,zodra de verhuizing voltooid is, weer mogelijk wordt om te reageren.

eXTReMe Tracker
Home   weblog sinds: 2006-12-04

Ontwikkeld door punt.nl en gehost door mijndomein.nl. Problemen met de inhoud van deze log? Klik hier.