Maansverduistering
Fotografie | Voorbereiding | 12 Maart 2007 | 22:08:01
In de nacht van zaterdag op zondag†4 maart vond er een totale maansverduistering plaats. Het was erg bewolkt bij ons, maar de satelietbeelden voorspelden dat het rond 0.00 uur/0.30 uur helder zou worden. Gelukkig werd het dat ook. Omdat de grote gebouwen naast ons allemaal zijn afgebroken kon ik vanuit de achtertuin de maan fotograferen. Dat is nog niet makkelijk. Als je een telelens gebruik is de beweging van de maan zo snel dat elke sluitertijd van 2 seconden of langer een onscherp beeld opleverd. En tijdens de maansverduistering geeft de maan zo weinig licht dat je eigenlijk wel lange sluitertijden nodig hebt. Maar het is desondanks toch redelijk gelukt. Hier een klein fototje gemaakt van de hele eclips om 0.58 uur.†Klik op†"lees meer" voor een grotere afbeelding,†nog twee foto's, en een uitleg over hoe ik ze gemaakt heb.

Hier dus grotere en meer foto's. Deze foto's zijn gemaakt met een Konica-Minolta Dynax 7D met daarop een 500mm F8 AF spiegellens, uiteraard op een statief. De gevoeligheid stond op ISO 400 en de sluitertijd was†0,7s.†Na het fotograferen heb ik de kleuren en de ruis etc. wat bijgewekt in een fotoprogramma (adobe lightroom) en ongeveer 1/3 van de foto uitgeknipt omdat er anders veel saai zwart bij opstond.
 
Het einde van de totale eclips, om 0.58 uur:
 
†Vijf minuten†later toen de maan al weer uit de schaduw van de aarde kwam (1.03 uur)
 
 
En nog wat later, toen 1/3 van de maan weer in het zonlicht zat (1.17 uur.)
bewerk | verstuur | kopieer

In verband met de migratie naar een nieuw platform is het niet meer mogelijk reacties te geven op dit log. De beheerder van deze blog kan de verhuizing naar Mijndomein.nl in gang zetten waarna het,zodra de verhuizing voltooid is, weer mogelijk wordt om te reageren.

eXTReMe Tracker
Home   weblog sinds: 2006-12-04

Ontwikkeld door punt.nl en gehost door mijndomein.nl. Problemen met de inhoud van deze log? Klik hier.