Op weg naar Newcastle upon Tyne, UK
Voorbereiding | 23 December 2007 | 15:46:58
We hebben in Nieuw Zeeland al een feestje gevierd want de beursaanvraag van Reindert bij de EU voor onderzoek aan marine biofilms in Newcastle in Engeland is toegekend! De komende twee jaar is er dus geld voor hem om in NCL te gaan werken. Dat is erg fijn want tot nu toe wisten we nog niet waar we aan toe waren na onze terugkomst.

Met dit nieuws kunnen we aan onze terugreis naar huis beginnen die een aantal dagen duurde.

Christchurch - Melbourne

19 december verlaten we een in kerststemming gehuld Christchurch en na een rustige vlucht landen we in Melbourne, Australie. Deze keer zien we Australie vrijwel alleen vanuit de lucht want we hebben maar 20 uur en blijven in een hotel naast het vliegveld. Onderweg ruiken we nog net de droge lucht en de ecalyptus bomen en hebben last van de op je mond zittende vliegen.  

Melbourne - Bangkok
 De volgende ochtend vliegen we alweer door naar Bangkok, de plaats waar we 8 maanden geleden onze reis in Azie begonnen. We hebben een dagje en twee nachtjes om de laatste souvenirs aan te schaffen en alvast een gedeelte van het tijdsverschil (12 uur tussen NZ en NL) te overbruggen. Het is heel grappig om opnieuw in Bangkok te zijn, het ruikt heel herkenbaar, onze fruit met muesli mevrouw is er nog en alles voelt heel vertrouwd. Het zwembad op het dak is ook nog steeds erg aantrekkelijk zeker als we denken aan de kou in Nederland en de massage en fruitshakes goddelijk. De vorige keer hadden we het heel erg heet en zweten we ons kapot, nu zijn we hier helemaal aan gewend.

Bangkok - Dusseldorf

We missen iedereen zo erg dat we besluiten een dag eerder naar huis te gaan! Dat onze tickets voor de 22ste ipv de 23 geboekt zijn kan daar ook mee te maken hebben. Toen we boekten hadden we speciaal een zaterdag geboekt, maar toen we de 23e doorgaven bleek dit ineens op een zondag te vallen. Er ging geen belletje rinkelen maar gelukkig hebben we iets geleerd en kijken we nog op tijd op onze tickets om iedereen te waarschuwen.

Nu zijn we dus weer thuis. In Nieuw Zeeland hebben we al heel wat lekkere dingen kunnen kopen en genoten van de luxe van een welvaart land. Maar het terugkomfeest met stampotbuffet en rookworst   is nog lekkerder en het Nederlandse winter landschap ook prachtig. Als bewijs een foto van ons op de bevroren vijver van Guido en Ans.

Terugblik

We hebben de wereld niet verbeterd, geen nieuwe gebieden ontdekt en zijn ook niet op zoek geweest naar onszelf. Ons doel was het hebben van een lange break om onze blik te verruimen op wat er nog meer is dan het kleine Nederland. Het was vooral heel bijzonder om zoveel tijd voor elkaar te hebben. We hebben hier heel erg van genoten en raakten niet uitgepraat of op elkaar uitgekeken. Al onze ervaringen gaan een leven lang mee, de foto's zijn genoeg voor heel veel witte muren en in ons hart hebben de landen en mensen een plekje gekregen.

De weg naar Newcastle
Binnenkort gaan we dus naar de UK, waarschijnlijk kan Reindert begin februari beginnen. Hiermee komt er een eind aan ons reisverslag en we willen onze lezers graag bedanken. We hopen dat jullie ook een beetje hebben kunnen meegenieten van al het moois dat er in de wereld is en komen graag binnenkort bij iedereen langs om de verhalen nog eens persoonlijk te vertellen.   Maar jullie zijn ook in Newcastle altijd van harte welkom!   Onze mobiele telefoons staan weer aan en de email hebben jullie altijd weten te vinden.

Groet,

Reindert en Jessica
bewerk | verstuur | kopieer

Lieve mensen,
 
WELKOM THUIS!!!!
 
Rudolf 

  door: Rudolf Wessels
www.dnaart.nl
2007-12-23 15:58:26

Hee lieve Jessica en Reindert,
 
Welkom thuis!!! Heb je ook een vaste lijn waarop ik je kan bereiken? Lijkt me super om weer 'even' bij te kletsen. Ik ben bij mijn ouders te bereiken (075-6420265).
 
Dikke knuffel!
 
Carla

  door: 2007-12-24 13:17:44

He Reindert en Jessica,
 
Gefeliciteerd (nogmaals) met de MC! En welkom terug natuurlijk (al klinkt dat raar van iemand die nu in de VS zit) :-)
Ik hoop dat jullie doorgaan met bloggen, ook als het avontuur wat kleiner is ...
 
Grtz,
WKS&D

  door: wksmits
wksmits.punt.nl
2007-12-26 23:16:47

He Reindert en Jessica,
 
Welkom terug. Spannend allemaal zo na de reis. We zijn heel benieuwd hoe het met jullie gaat. Als het nog lukt is het misschien wel leuk om eens wat af te spreken. Groetjes en fijne jaarwisseling.
Jeroen en Sandra

  door: jeroen en Sandra
jeroenensandra.waarbenjij.nu
2007-12-29 22:55:29

Hallo Reindert en Jessica
 
We wensen jullie het allerbeste voor 2008 en natuurlijk een fijne tijd in de UK.
 
Groetjes, Anne & Mat 

  door: Anne en Mat
www.natuurlijkmooi.net
2007-12-31 14:27:31

In verband met de migratie naar een nieuw platform is het niet meer mogelijk reacties te geven op dit log. De beheerder van deze blog kan de verhuizing naar Mijndomein.nl in gang zetten waarna het,zodra de verhuizing voltooid is, weer mogelijk wordt om te reageren.

eXTReMe Tracker
Home   weblog sinds: 2006-12-04

Ontwikkeld door punt.nl en gehost door mijndomein.nl. Problemen met de inhoud van deze log? Klik hier.